Boken och författaren

Böcker som blir film


skrivet den 05 feb av Admin, klockan:11:05
Göra film av framgångsrika böcker är något vi sett i över 100 år. Det finns många guldkorn att plocka fram och det skulle vara enkelt att göra en egen topp 50 lista över filmer som från början var böcker som var framgångsrika världen över.
Att just “mina” böcker som jag läst under de senaste 10 åren har blivit filmade måste betyda att jag hittat rätt i läsdjungeln och köpt rätt böcker för det har som sagt vad inte dröjt länge innan de har blivit film. Da Vinci koden var den första i raden sedan fortsatte de bara. Stig Larsson trilogin ( jag läste alla tre på mindre än 10 dagar) är den senaste.
Nu läste jag i förra veckan att Mikael Persbrandt ska bli vår nya Carl hamilston. Tre romaner av Jan Guillous böcker som ännu inteblivit filmade ska bli filmade. I Nationens Intresse från 1988 I hennes majestäts tjänst från 1994 och Men inte om det gäller min dotter från 2007
Böcker jag redan läst och som jag kan lägga i min samling över böcker jag läst som blivit film.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt